Rengøring af et dødsbo kan blive en slibrig og klam affære

27 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

Ved almindelig omgang af rengøring af dødsbo, så er der oftest tale om den slags, hvor man har en afdød person, der måske er død på hospice eller hospitalet og har efterladt sig et hjem, der nu skal ryddes.

Vedkommende er måske også død i armene hos dem, man holdt af, mens man var derhjemme i fred og ro, hvorfor det er et klassisk dødsbo.

Måske kom døden helt uventet i form af et slagtilfælde derhjemme eller en ulykke i trafikken. Her skal både ulykkesstedet og boet efter afdøde ryddes, eventuelt sælges ud af indboet til at betale kreditorer i boet eller til at blive som en del af arven til de efterladte, og så skal der gøres rent, så boet kan bruges af nye beboere.

Så må man håbe, hjemmet ikke spøger, hvis man er den overtroiske type.

Men måske er boet faktisk rigtig ulækkert, fordi afdøde af død af en grum død eller har ligget længe, og det kan sagtens være ved rengøring af dødsbo i Silkeborg.

Så skal man måske have fat i andre rengøringsfolk til dødsboet

Du har måske set film eller dokumentarer over gerningssteder, hvor der er sket et mord, men efter det er opklaret, eller man har opsamlet alle spor og affotograferet stedet, så skal det jo stadigvæk gøres rent.

Det hyrer man ikke almindeligt rengøringspersonale til, for det skal være nogle, der kan klare at se på rædselsfulde syn og som ved, hvordan man fjerner blod, tarme og lugten af død.

Nu behøver årsagen til et grimt dødsbo ikke at være en forbrydelse, men vedkommende kan måske have begået selvmord, som kan have svinet en del, eller personen har ligget længe i sin bolig uden at blive opdaget længe.

Det sker for mange ensomme og ældre, hvor de måske falder og slår sig og ikke kan komme og op og så dør af tørst eller sult, eller de bare sover stille ind, og de ikke har nogle pårørende, der opdager dem i lang tid.

Sådan et dødsbo kan virkelig være ulækkert at skulle gøre rent.

Flere Nyheder