Find den bedste tandlæge på Sydsjælland

08 November 2022 admin

editorial

Mange danskere går ikke til tandlæge ofte nok. Det kan have store konsekvenser for ens mund- og tandsundhed. I denne artikel fortæller vi alt, hvad du skal vide om tandlæger og tandbehandling. Vi gennemgår, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlæge, og hvilke typer behandlinger man kan få udført på en tandklinik. Vi forklarer også, hvad karies, parodontose og rodspidsbetændelse er.

Gå til tandlæge jævnligt – det betaler sig i længden

Det er vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge. Det skyldes, at mange mund- og tandsygdomme ikke forårsager smerter eller andre symptomer i de tidlige stadier. Ved at gå regelmæssigt til tandlægen kan du undgå alvorlige problemer med dine tænder og dit tandkød.

tandlæge

Hvad sker der under en tandlægeundersøgelse?

En tandlægeundersøgelse består normalt af en visuel undersøgelse af dine tænder og dit tandkød samt en rengøring af dine tænder. Under et kontrolbesøg kan tandlægen også opdage mund- og tandsygdomme på et tidligt tidspunkt. Hvis du er bekymret for din mundhygiejne, bør du altid gå til tandlægen.

Hvad er karies?

Karies er en af de mest almindelige mund- og tandsygdomme. Den skyldes bakterier i munden, der producerer syrer, som angriber tandemaljen. Hvis karies ikke behandles, kan det føre til huller og i sidste ende til tab af tænder.

Hvad er gingivitis og parodontitis – og hvad er forskellen?

Gingivitis er en betændelse i tandkødet. Den skyldes bakterier i munden, som angriber tandkødet og knoglen omkring tænderne. Parodontitis er en mere alvorlig form for parodontose, hvor betændelsen har ført til ødelæggelse af tandkødsvævet og knoglen omkring tænderne.

Hvis du har parodontitis, kan du opleve blødende tandkød, tandkødsforfald, løse tænder eller dårlig ånde. Hvis du tror, at du måske har parodontitis, bør du opsøge din tandlæge så hurtigt som muligt.

Du kan læse mere, og booke tid til tandbehandling hos din lokale tandlæge i Næstved på dltand.dk.

More articles