Vælg en kompetent tandlæge i Silkeborg

10 January 2023 admin

Har du ikke været til tandlæge længe? Så bør du se at komme af sted.

Med regelmæssige tandlægebesøg vil du nemlig kunne forebygge alvorlige lidelser i tænder og tandkød. Det gælder om at behandle de tilstande, som kan føre til eksempelvis parodontitis eller tandrodsbetændelse.

Hvis tandlægen kan fange eksempelvis karies eller gingivitis i opløbet, vil du faktisk kunne spare penge i det lange løb. Og derfor bør du aflægge klinikken en visit mindst een gang om året.

Karies – en af de mest almindelige tandlidelser

Karies kendes også under den daglige betegnelse huller i tænderne, og er en type tandsygdom forårsaget af bakterier i munden, der lever af sukker i mad og drikkevarer. Bakterierne producerer en syre, der kan nedbryde tændernes emalje og dentin, hvilket resulterer i huller i tænderne.

Karies kan forårsage smerter og følsomhed over for varme eller kolde temperaturer samt en følelse af tryk, når man bider sig fast. Hvis det ikke behandles, kan karies sprede sig yderligere ind i tanden, hvilket kan føre til mere alvorlige smerter og i sidste ende kræve en rodbehandling eller måske endda en ekstraktion.

tandlæge

Det er derfor vigtigt at gå regelmæssigt til kontrol og rengøring hos tandlægen, så eventuelle tegn på karies kan identificeres tidligt og behandles i overensstemmelse hermed.

Gingivitis – betændelse i tandkødet

Gingivitis (tandkødsbetændelse) er en anden almindelig mundhygiejnisk tilstand, der påvirker tandkødet. Den opstår, når plak ophobes omkring tandkødsranden og forårsager betændelse og irritation.

Symptomerne på gingivitis omfatter rødme eller hævelse omkring tandkødet, blødning ved tandbørstning eller tandtråd, tilbagevendende tandkød, dårlig ånde og ømhed, når man tygger mad. Det er vigtigt at bestille tid til en tandrensning hos tandlægen, hvis du oplever et eller flere af disse symptomer

Regelmæssige besøg hos en tandlæge kan hjælpe med at fjerne plakophobning omkring tandkødsranden, før det udvikler sig til tandkødsbetændelse. Find din tandlæge i Silkeborg på ebdent.dk.

More articles