Service ved dødsfald – begravelse og rydning af dødsbo

10 March 2020 Astrid Pedersen
Service ved dødsfald – begravelse og rydning af dødsbo

Når vi mister et nært stående familiemedlem, en kæreste eller en ægtefælle, kan det være rigtig svært at skulle forholde sig til alle de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet. Ud over det, at sorgen og savnet fylder rigtig meget inden for det første stykke tid, er det samtidig i løbet af den nærmeste måned efter dødsfaldet at en masse praktisk opgaver skal løses.

Du skal for eksempel arrangere en begravelse eller bisættelse – og den afdødes sidste bolig, det såkaldte dødsbo, skal tømmes. Begge disse opgaver er temmelig omfattende og meget tunge for en person i sorg. Så her er det heldigt, at du kan få hjælp fra de professionelle.

Lad bedemanden forestå de praktisk opgaver ved begravelse og bisættelse

En af de første personer, du møder i forbindelse med dødsfaldet, er den lokale bedemand. Bedemanden sørger for, at der bliver fremskaffet en kiste og eventuelle begravelses klæder. Han eller hun vil også varetage transporten af den afdøde mellem hjemmet og kapellet samt eventuelt kirke og krematorium.

Bedemanden kan hjælpe med alt praktisk arbejde relateret til bisættelsen – også papir arbejdet. Du kan for eksempel få hjælp til at indhente begravelses hjælp hos kommunen eller via den afdødes egen sygeforsikring. Og så forestår bedemanden gerne booking af lokaler til gravøl eller reception efter selve ceremonien.

Lad en marskandiser ordne rydning af dødsbo

En anden tung opgave, som relaterer sig til dødsfald, er tømning af den afdødes sidste bolig. Hvis du ikke selv er i besiddelse af en lastvogn eller af en bil med hængertræk, kan du vælge at sælge dødsboet til en marskandiser, som så vil forestå bortskaffelse af de effekter, du ikke selv ønsker at beholde. På den måde får du lettet endnu en svær byrde fra dine skuldre.

Du kan læse mere om bedemanden og marskandiserens rolle ved dødsfald på servicefirmaer.dk

Tjek også disse sider:

https://servicefirmaer.dk/
https://serviceudbydere.dk/
https://AltDetPraktiske.dk/
https://HandyHjælp.dk/
https://UltraHandy.dk/
https://MegaHandy.dk/
https://ServiceSkandinavia.dk/
https://ServicePlanet.dk/
https://ServiceFinderen.dk/
https://servicetips.dk/
https://servicetricks.dk/
https://servicevirksomheder.dk/

More articles