Mindsk støjen med nye døre

14 February 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Syntes du at det støjer lige lovligt meget i din bolig og det ikke er muligt at sætte hele familien på “mute”, kan du i stedet overveje at kaste et blik på dine indvendige døre og dørkarme, med eller uden dæmpeliste.

Er du på udkig efter nye døre som skal virke støjdæmpende, er det kompakte eller massive døre du skal kigge efter. Den anden type dør, celledøre, virker ikke støjdæmpende. De er til gengæld udmærkede i de rum, hvor det ikke er nødvendigt. 

Udover selve døren kan du med fordel også investere i dørkarme med dæmpelister. Samlet set vil du have en god dør der er med til at reducere den støj der er i et hjem. Gode steder at have en kompakt dør ind til sove- og børneværelset, badeværelset og bryggerset.

indvendige døre

Hvilken type dør skal du vælge?

Der findes et stort antal af indvendige døre og det er selvfølgelig vigtigt at dørene passer til din bolig. Først og fremmest skal du selvfølgelig kunne lide døren, men som udgangspunkt er der et par tommelfingreregler du kan følge. 

Er din bolig det man kalder en moderne bolig, skal du kigge på en stilren og enkel dør, som vil passe bedre til boligens visuelle udtryk.

Har du derimod en bolig som en herregård, patriciervilla eller en lejlighed af ældre dato. F.eks. en lejlighed i København fra det forrige århunderede med smukke gyldne trægulve, vil det passe bedre med franske trægulve.

Er du i tvivl om hvilken slags dør du skal vælge, kan du med fordel få råd og vejledning af det firma, hvor du har planer om at købe dine nye døre. Det er vigtigt at du får de rigtige døre med det samme. Modsat stort set alle andre produkter, bliver dørene typisk produceret efter mål og du kan ikke bytte dem.

More articles