Hvad nu, hvis man bliver kørt ned af en Mercedes?

18 December 2019 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Dette er ikke en joke-artikel om, at det skulle være særligt attraktivt at blive kørt ned af en dyr Mercedes end så mange andre biltyper; det er faktisk en alvorlig og seriøst artikel, men for nemhedens skyld bruger vi lige det her konkrete eksempel med en Mercedes.

Ej heller er det en artikel, der skal se nærmere på trafiksikkerhed og formane chauffører i bilerne om at køre efter reglerne, og at lidt for meget fart på speederen end det tilladte kan medføre døden for en selv og andre, hvis det skulle gå galt – det håber vi, at du er en ansvarlig chauffør nok til at vide.

Nej, vi skal se nærmere på at være den person på den anden side af den Mercedes, der pludselig komme torpederende mod en, og man bliver ramt – hvad gør man så?

I dét øjeblik er man nok skræmt, bange og videre, men hvis man er ved bevidsthed, så skal man ikke begynde at fare omkring og løbe rundt eller mindre, for din krop er nok pumpet op med adrenalin, så den er sat i overlevelses-instinkt.

For der kan stadig være sket store skader i dine indre organer, selvom du kan gå og stå, og du kan sådan set også have fået et piskesmæld eller værre. Så derfor handler det om at forholde sig i ro.

Er det ikke allerede gjort, skal myndighederne tilkaldes, så de kan danne sig et overblik over, hvad der er sket.

Helst bør du tage på hospitalet, så det kan blive lettere for forsikringen senere at udbetale penge til dig, fordi du trods alt hurtigst muligt har rapporteret det.

Endvidere skal det også meldes til politiet, specielt hvis du ikke gjorde noget forkert såsom at gå ud for rødt lys i et vejkryds.

Hvis du ikke er ved bevidsthed, så er det med at håbe på, at andre omkring dig kan tage sig af dig.

 

More articles