Grafisk brugskunst til det nye, nordiske køkken

20 October 2019 Pernille Skovgaard

Dansk design har længe været – og er stadig – noget af det mest anerkendte og prisværdige designkunst kloden over. Her kan vi bryste os af mange af et væld af ikoner, herunder den kvindelige komet, Nanna Ditzel, der gennem hele sit arbejdsliv var yderst produktiv, og har leveret nogle af de allerstørste successer – successer, der har pladser prominente steder som eksempelvis Operahuset i Sydney.

Ditzel Design har nyligt indgået et samarbejde med det kendte firma, Rosendahl, og sat en serie køkkeninteriør i produktion. Samtlige produkter er lavet med henblik på anvendelse i det nye nordiske køkken, der indretningsmæssigt er minimalistisk, rent og stiligt.

Produkterne har alle på forskellig vis indkorporeret et smukt grafisk mønster – Ditzel var nemlig ikke blot møbelhåndværker, hun var også modig og eksperimenterende, og nød at lege med eksempelvis grafik. Hun var nysgerrig og interesseret i mange kreative fagfelter, og ser man efter vil man opdage, at hun faktisk har haft fingrene i stort set alt – tekstiler, interiør og smykker.

Det grafiske mønster, der er anvendt i kollektionen, er helt karakteristisk for Ditzel, og er navngivet “Kryds & Tværs”. Mønstret var faktisk tiltænkt tapeter, og er skabt i 1950’erne.

Udover viskestykker, skærebrætter, grydelapper, mv., tilbyder designklassikershop.dk de fineste opbevaringsglas til madvarer. Stregerne fra mønstret er fortolket på ny og ses på det klare glas, der bevarer et klassisk udtryk med sit grå skruelåg.
Låget er fremstillet af silikone, hvilket betyder at det lukker tæt omkring glasset. Du kan derfor trygt bruge det til madvarer, men prøv også at anvende glasset som eksempelvis vase til en buket friske blomster.

Glasset er en ganske oplagt gaveidé, der med garanti vil glæde modtageren!

Ved eventuelle spørgsmål kan du altid kontakte designklassikershop.dk, ligesom du altid er velkommen i den fysiske butik, hvor mødes af dygtige medarbejdere og kan lade dig inspirere, vejlede og udforske.

More articles