Virus kan bremse boligpriser

17 March 2020 Søren Black
Virus kan bremse boligpriser

Siden vi kom ud af finanskrisen, har det været en god forretning at eje mursten. Men nu kan en virus fra Kina måske bremse boligprisernes himmelflugt herhjemme.

Mange danske boligejere har de sidste par år kunnet lune sig ved tanken om, at deres mursten hele tiden blev mere værd. Og det sidste års tid har da heller ikke været nogen undtagelse. De danske parcelhuse er nemlig steget 4,7 procent fra februar 2019 til februar 2020, mens priserne på ejerlejligheder i samme periode er steget 4,9 procent. Ifølge cheføkonom Jeppe Juul Borre, Arbejdernes Landsbank, er boligpriserne oppe på det højeste niveau, vi har set i flere år. Dette skyldes først og fremmest det seneste års rentefald. Især er markedet for ejerlejligheder kommet godt igen efter at strammere lånekrav og et større udbud af nybyggeri for en stund tog pusten ud af dette marked.

Virus kan få negative konsekvenser

Men træerne vokser jo som bekendt ikke ind i himlen. Den frygtede coronavirus som her i foråret 2020 har sat det meste af det danske samfund i stå kan også få negative konsekvenser for boligpriserne. Ifølge Jeppe Juul Borre bliver der sandsynligvis kun tale om en midlertidig opbremsning på markedet, men det afhænger fuldstændig af, hvor længe der går, inden virussen kommer på afstand. Hvis den frygtede coronavirus begynder at koste danske arbejdspladser, vil det ifølge cheføkonomen også kunne ses i priserne på boligmarkedet. Hos ejendomsmæglerkæden Home er vurderingen også, at coronavirus kan bremse aktiviteten på boligmarkedet i en kortere periode. Men ifølge senior kommunikationskonsulent Michael Dalsager, bliver der sandsynligvis mere tale om enkeltstående forstyrrelser, fremfor en pludselig blokering som den der kan ramme andre brancher. Når coronavirus engang kommer helt på afstand, og din virksomhed igen skal til at ansætte folk, så er det med at gøre hjemmearbejdet ordentligt, så du får den rette medarbejder til din virksomhed.

Tjek også disse sider:

https://b2bnyt.dk/
https://erhvervsbloggen.dk/
https://b2bblog.dk/
https://erhvervstips.dk/
https://biztips.dk/
https://ErhvervsManden.dk/
https://AltOmErhvervslivet.dk/
https://erhvervsnews.dk/
https://ErhvervsAgent.dk/
https://DanskErhvervsLiv.dk/
https://bizbiz.dk/
https://ErhvervsBloggeren.dk/

More articles