Vil du forstå, hvad SEO egentlig er?

13 March 2018 Camilla Skøtt
image

editorial

Du har garanteret hørt ordet mange gange: SEO. Men hvad er det egentlig, og hvordan fungerer det?

Definition af SEO

SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization, der oversat til dansk betyder søgemaskineoptimering. Et ord der ikke ligger så godt i munden, og derfor holder de fleste fast i den engelske forkortelse: SEO.

Hvad handler SEO om?

Helt grundlæggende handler SEO om at optimere en hjemmeside ud fra Google’s ranking faktorer, så den får en god placering i listen over søgeresultater. Først og fremmest kræver det relevant indhold, og dernæst kræver det, at man tager højde for en hel masse små ting, der tilsammen skaber gode resultater for siden. Gerne så gode resultater at din placering er bedre end dine konkurrenters.

Er SEO snyd?

Nogle mener, at SEO er snyd. Men sådan kan man ikke se på det, fordi SEO i sidste ende handler om, at brugeren af Google får vist de mest relevante sider først. Og Google er trods alt en form for robot, der skal indeksere mere end 1 milliard hjemmesider på verdensplan, og derfor er der nødt til at være nogle spilleregler, den kan følge. 

Som nævnt handler det først og fremmest om at skabe relevant indhold på sin hjemmeside. Gør du det, er du godt i gang, og så er det en række tekniske ændringer, der skal til, før indholdet også passer til Google.

 

More articles