Vælg undulat som din nye stuefugl

10 March 2020 Astrid Pedersen
Vælg undulat som din nye stuefugl

Når du ønsker dig selskab derhjemme i form af stuefugle, er der et hav af muligheder – lige fra de søde små zebrafinker og de gule kanariefugle til de helt store kakaduer, parakitter og flotte, farvestrålende papegøjer. Hvis du aldrig har haft fugle før, er det dog en god idé at starte med en af de små varianter, som for eksempel undulater.

Hvorfor vælge en undulat?

Der er mange fordele ved at holde undulat. Undulaten egner sig for det første bedre til boliger i tættere bebyggelse end eksempelvis kakaduer eller nymfe parakitter, idet støj niveauet er minimalt. Undulater snakker selvfølgelig en del, men de råber ikke.

For det andet er undulater enormt hyggeskabende. Langt de fleste tamme undulater nyder at socialisere med deres ejere. Her er eksempelvis kanariefugle eller zebrafinker lidt mere ligeglade. De kan heller ikke, på samme måde som undulater, lære at lave tricks og kunster. Undulaten er jo i familie med papegøjen, og nyder derfor at lære nye ting. Du kan faktisk, hvis du starter tidligt, lære din undulat at efterligne den menneskelige stemme, og sige hele ord – lige som en papegøje.

Hvordan sikrer jeg, at min undulat har det godt?

Der ud over kræver det ikke så meget at holde undulat. Du skal selvfølgelig sørge for, at fuglene har et stort bur, hvor der er plads til at flyve rundt. Buret skal være forsynet med pinde i varierende højder, en redekasse og et badekar. Fuglene skal have adgang til frisk vand og mad i afmålte mængder.

Du skal sørge for, at der i buret findes legetøj – for eksempel bolde, gynger, spejle, klokker eller lignende. Undulater har nemlig brug for undeholdning og adspredelse. Du skal skifte sandet i buret med jævne mellemrum. Og endelig bør du aldrig kun have én undulat, men altid sørge for, at der er mindst to fugle i buret.

Du kan læse mere om undulaters trivsel på dyrebloggen.dk

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

More articles