Undgå offentlige legepladser – byg en legeplads til haven

27 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Gider du ikke den lokale legeplads – og har du en fornemmelse af at dit barn deler disse følelser? Så kan du overveje at opføre en legeplads til haven.

Hvad er fordelene ved at have en legeplads i haven?

Der er rigtig mange gode grunde til – og fordele ved – at opføre en legeplads til haven. Selv om du altid kan følge barnet ned til den nærmeste legeplads er dette ikke altid optimalt.

Offentligt tilgængelige legepladser holder nemlig ikke altid den højeste standard. Det ses desværre ofte at lege redskaberne har været udsat for hærværk og derfor ikke kan bruges. En offentlig legeplads er tit overrendt af familier med børn hvilket kan gøre legepladsen til et stresset sted at opholde sig, for børn såvel som for voksne.

Er dit barn til den tilbagetrukne side vil det med stor sandsynlighed ikke nyde opholdet på en legeplads overhovedet. Større børn vil med deres mere voldsomme og udad reagerende lege adfærd virke intimiderende på det følsomme barn som langt hellere vil lege i selskab med højst to til tre jævnaldrende inden for matriklens trygge rammer. Og så er det smart at have de dertil egnede lege redskaber inden for rækkevidde.

En stor fordel ved at indrette en legeplads i egen have er at barnet kan lege på egne præmisser. Ud over det at det ikke konstant behøver at være nervøs over at blive tromlet af de andre børn vil du og barnet slippe for at skulle stå i kø for at prøve gyngerne, rutsjebanen eller vippen. Barnet kan gynge, rutsje, vippe, klatre eller hygge sig i legehuset når det vil – og så længe det vil. Og du kan glæde dig over at kunne iagttage legen fra vinduet eller fra terrassen uden at skulle bevæge dig hen på den nærmeste legeplads.

Du kan få inspiration til opbygning af din legeplads på husblog.dk

More articles