Undgå hovedpine med godt indeklima

28 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Der er mange undersøgelser der viser, at hvis man befinder sig i et dårligt indeklima, så kan det medføre hovedpine og andre sygdomme. Derfor anbefales det, at man sørger for at indeklimaet er så optimalt som muligt. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan sørge for, at dit indeklima er det bedst mulige, med de midler du har til rådighed. Læs mere herunder.

Luft ud ofte

Det første tip siger sig selv. Hvis man lufter ud ofte, så er man også med til at skifte den dårlige luft ud med god luft i rummet. Derfor kan man hurtigt få et bedre og mere sundt indeklima, hvis man sørger for at lufte ud flere gange dagligt. Denne løsninger er dog ikke altid den bedste, hvis du har allergi, da det lukker pollen ind hvis det er sæson for dette. Derudover må man ikke lufte ud for længe, da luften udenfor kan være mere fugtig end indenfor, og derved være med til at lave grobund for fugt.

Installer en luftrenser eller ventilation

Hvis man vil bruge lidt penge på at få et godt indeklima, så anbefaler vi at man investerer i en luftrenser eller en form for ventilation. Ved at gøre dette, så kan man på en smart måde få luften skiftet ud og samtidig filtreret. Man kan nemlig få luftrensere med indbygget filter, så man kan fjerne støv og pollen partikler, og derved modarbejde allergi og andre ting det kan med føre. Om det er en luftrenser, som står på gulvet, eller en ventilation, som installeres så den er forbundet med luften udenfor, det afhænger ofte af muligheder og budget. Det vigtigste er blot, at man får installeret noget, som filtrerer de partikler fra, som ikke er gode for en, det kunne som eksempel være fugt, pollen eller støv.

More articles