Strik vokser på de unge

17 March 2020 Camilla Skøtt
Strik vokser på de unge

Umiddelbart skulle man tro, at strik hører til i de ældre aldersgrupper, men faktum er, at det er en tendens, der bliver større og større blandt de unge mennesker – men hvad er det, der får dem til at gribe garnet og strikke løs?

Hobby-Fritid fandt jeg en artikel om strikkeopskrifter, hvilket fik mig til at spekulere på, hvem der egentlig strikker i dag; det er jo ikke kun ældre damer, vel? Man ser flere og flere unge med garn og strikkepinde, og de lader bestemt til at nyde det.

Jeg har google lidt løs og fundet forskellige udsagn, der påpeger, at det at strikke er en modvirkning på det hurtige, digitale liv, der ræser afsted foran os hver eneste dag:

“For mig har det altid været en del af noget mindfullness.”

“(…) der mest af alt elsker, at hun kan slå hjernen helt fra, når hun strikker.”

“I denne medieverden synes jeg, det er skønt med noget, som ikke nødvendigvis har med en skærm at gøre.”

Fra TV til festivaler

Men hvordan har de unge mennesker fået øjnene op for strikketøjet i dag, hvor de færreste strikker i det offentlig miljø? Det skyldes muligvis, at der er kommet populære TV-programmer om at strikke, ligesom mange unge influencers deler deres strikkerier på de sociale medier.

Samtidig er der strikkefestivaler som den københavnske Knitwork og Strikkefestival Fanø, som tiltrækker flere og flere unge. Her kan de blive inspireret af andre – også den ældre aldersgruppe – og det viser sig, at der også kommer flere og flere unge mænd med på trenden. 

Men ja, strikketøjet er nok i høj grad et modskridt til det hurtige liv, vi lever. Samtidig er det en bæredygtig hobby, der passer direkte ind i den tendens, vi ser netop nu, hvor vi helst skal lave alting selv. Fra brødet på morgenbordet til vanterne på hænderne.

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/

More articles