Spraymaling af badekar – hvordan og hvorledes?

28 November 2021 Astrid Pedersen

editorial

Drømmer du om at kunne tage lange, varme karbade i et skinnende hvidt badekar – men er dit gamle badekar mildest talt uappetitligt? Så bør du overveje at få sat emaljen på badekarrets inderside flot i stand.

Hvorfor sætte badekarret i stand?

Måske tænker du at det ikke kan betale sig at renovere badekarret.

Du har sikkert overvejet at skifte badekarret ud og dermed få et splinternyt et af slagsen. Men du skal her tænke på at det ikke er uden omkostninger at skille sig af med et badekar. Og det er heller ikke nogen gratis omgang at anskaffe et nyt badekar.

Først skal du fjerne det gamle badekar hvilket betyder at soklen omkring badekarret skal brydes ned. Badekarret skal bortskaffes på reglementeret vis hvilket godt kan være op ad bakke hvis du ikke har en trailer.

image

Det nye badekar skal installeres – og har du i den forbindelse brug for at få flyttet afløbet skal der en autoriseret VVS installatør på banen. Og sluttelig skal soklen atter mures op.

Du kigger her på en temmelig tidskrævende procedure som hurtigt kan løbe op rent økonomisk. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde bedre betale sig at reparere emaljen.

Er skaderne på emaljen udelukkende af overfladisk art vil en reemaljering være fuldt tilstrækkelig når det handler om at få badekarret til at stå som nyt. En reemaljering tager sjældent mere end højst fire timer. Og så er det langt billigere at lade badekarret renovere end at skifte det ud.

Få hjælp til spraymaling af badekar hos en dygtig badekarsmaler

Når emaljen skal sættes i stand ved en reemaljering foregår det ved at den gamle emalje fjernes og den nye males på ved hjælp af en sprøjtepistol. Denne procedure skal udføres af en fagperson med en sikker hånd – en såkaldt badekarsmaler. Læs mere på https://emaljering-af-badekar.dk/.

More articles