Slip fri af dit misbrug med en alkoholbehandling

06 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du igennem længere tid haft et massivt dagligt forbrug af alkohol, og føler du, at dette forbrug har taget herredømmet over dit liv? Kan du ikke komme igennem dagen uden et vist kvantum alkohol i blodet – og har du svært ved at se, hvorledes du skulle kunne slippe den grimme vane? Så er du faktisk afhængig af alkohol, og dermed det, der betegnes som alkoholiker.

Kan jeg få alkoholbehandling?

Svaret er ja. Som alkoholiker kan du blive tilbudt alkoholbehandling på et misbrugscenter. Og dette er et tilbud du bør tage imod. Det er nemlig på ingen måde tilrådeligt selv at forsøge sig med afvænning. Især ikke hvis misbruget har stået på igennem længere tid – måske endda over flere år.

Den afhængighed, du har udviklet over denne periode, vil udmønte sig i hæslige abstinenser, hvis du forsøger at holde op med at drikke fra den ene dag til den anden. Disse abstinenser tåler ingen sammenligning med almindelige tømmermænd, og kan faktisk være direkte farlige for dit helbred.

Du vil med stor sandsynlighed opleve svære rystelser, feber og smerter i kroppen, som minder om eksempelvis influenza, bare cirka 10 – 100 gange værre. Du vil få lange svedeture og voldsomme opkastninger, og kan faktisk risikere at dehydrere. Og så vil du risikere depression og delirium samt selvmordstanker, hvilket gør det ekstra nødvendigt at få professionel hjælp i dette stadie. Som alkoholiker har du kort sagt brug for en alkoholbehandling hvis du vil helskindet ud af dit misbrug.

Hvor kan jeg få den bedste alkoholbehandling?

Hos Behandlingscenter Stien, som er et dansk misbrugscenter med beliggenhed i Jylland, kan du få alkoholbehandling i rolige og trygge omgivelser. Du vil modtage en effektiv afrusning, som er overvåget f professionelle sundheds medarbejdere. Og bagefter vil du gennemgå et fem uger langt behandlings forløb med indlagt terapi.

Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

More articles