Sådan kan du gøre en forskel og være med til at redde regnskoven

18 June 2022 Kamilla Tolnø

editorial

Regnskoven på den sydlige halvkugle er noget, som vi alle kender til. Samtidig kan det virke utroligt fjernt, da det ikke er noget, vi selv oplever i vores del af verden.

Ikke desto mindre er der meget snak om regnskoven, ikke mindst beskyttelsen af den. Grundet vores industrielle verden og den voksende befolkning, er der nemlig sket betydelig skade på skoven som følge af fældninger.

Det kan have store konsekvenser på sigt, ikke kun lokalt. Regnskoven er nemlig hjem for mange unikke dyre- og plantearter, ligesom de mange træer er med til at omdanne CO2 til ilt. Med andre ord er regnskoven verdens lunge, og derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at beskytte den.

Men hvordan kan du egentlig gøre en forskel i din hverdag?

regnskoven

Vælg de rigtige produkter

Selvom du måske ikke tænker over det, kommer en del af de produkter, som du forbruger i hverdagen, direkte eller indirekte fra regnskoven.

Derfor kan det at vælge de rigtige produkter gøre en forskel. Gå eksempelvis altid efter økologiske og fairtrade varer, når det gælder landbrug, fx i form af kaffe- og kakaobønner.

Derudover er det en god idé at undgå produkter med for meget palmeolie i, da netop palmeoliefarmene er med til at skære gevaldigt ned på regnskovens areal.

Sidst men ikke mindst bør du vælge kød fra lokale farme.

Sådan kan du støtte regnskoven direkte

Vil du gerne være med til at gøre en beskyttende indsats for regnskoven? At bidrage til, at der ikke bliver fældet flere træer i Sydamerika?

Så kan du gøre det ved at købe et regnskovscertifikat, hvor pengene går direkte til at beskytte regnskoven. Det kan du gøre inde på https://shop.verdensskove.org.

Dette er samtidig også en oplagt gaveidé, ikke mindst til børn, som elsker de eventyrlige og farverige motiver på plakaterne.

More articles