Sådan får du sunde tænder

18 May 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Tænderne er en af de ting, som gerne skal holdes sunde og stærke. De skal trods alt hjælpe os gennem livet. Derudover så er flotte tænder også med til at give et flot smil – og et godt smil er selvfølgelig noget, som kan løfte selvtilliden hos enhver person. Men – hvad kan man selv gøre løbende for at holde tænderne sunde? 

Hvad kan man selv gøre for at holde tænderne sunde? 

God, grund og jævnlig tandbørstning (gerne 2 gange om dagen) er en af de ting, som er et must, når man vil have sunde og gode tænder. Det er nemlig en effektiv måde, man kan fjerne madrester, bakterier og andet, som kan sætte sig mellem tænderne og give anledning til huller. Med en tandbørstning kan man også effektivt fjerne diverse rester, der kan sætte sig på tændernes overflade. Det kan f.eks. være, når man har drukket sukkerholdige ting. Det kan desuden også være en idé, at man holder lidt igen med de sukkerholde drikkevarer – mange af disse indeholder desuden også syre, som også kan være hårdt for tænderne.

Der er alle gode grunde til at finde en god tandpasta, som indeholder fluor. Det er nemlig en god måde, man kan holde bakterier væk på. 

Desuden så er der også god grund til, at man sætter god tid af til tandbørstningen. En god hovedregel er, at man gerne skal bruge 2 minutter på at børste tænderne.

Disse er kun nogle af de ting, man selv kan være opmærksom på. Derudover så er det også en god idé, at man løbende kommer til tandlægen. Her kan man nemlig få et tandeftersyn, så man får at se, hvordan ens tænder har det. For hellere få ordnet et hul tidligere end senere, da det kan blive større og værre, jo længere tid der går. Man kan f.eks. starte her: https://tandlaege-amager.dk/

More articles