Pas dine tandlægebesøg, og bevar dit tandsæt

02 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

Går du til tandlæge en gang hvert halve eller hele år? Hvis nej – kan du så huske hvornår du sidst besøgte din tandlæge? Er svaret atter en gang nej bør du med det samme sørge for at bestille tid til tand eftersyn og rensning af tænder og af tandkød. Så er det nemlig på høje tid at sætte sig i tandlæge stolen og gabe op!

Hvorfor gå til tandlæge – mine tænder har det fint?

Det kan godt være at du synes der ikke er noget behov for at besøge tandlægen. Tænderne sidder fint fast, du har ingen smerter fra tænder eller gummer, og tandkødet virker sundt og raskt. Men dette er ikke ensbetydende med at et tandlæge besøg er overflødigt.

Der kan sagtens skjule sig ansatser til diverse dårligdommer under tandkøds randen eller mellem tænderne – det vil sige steder du ikke kan se med det blotte øje. Når først det begynder at dunke i gummerne, eller tandkødet begynder at bløde eller trække sig tilbage, er løbet kørt når det handler om forebyggende behandling. Så kan der kun sættes ind med damage control. Og det kan hurtigt blive langt dyrere end et hel eller halv årligt tandlæge besøg.

Hvad sker der ved et tandlæge besøg?

Når du besøger tandlægen med henblik på et eftersyn og en tandrensning vil du få set dine tænder grundigt efter. Dybden på dine tandkødslommer vil blive målt for at sikre at du ikke er ved at udvikle parodontose. Der vil blive optaget røntgen billeder som kan vise hvordan dine tandrødder har det, og om der er tilløb til skader mellem tænderne. Og efterfølgende vil tændernes emalje blive pudset af så de fremstår skinnende og blanke.

Hvis du leder efter en ny fast tandlæge i århus kan du med fordel benytte Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på stjerneklinik.dk

More articles