Overvind dit alkoholmisbrug

04 March 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Alkohol er så stor en del af de fleste danskere dagligdag, at det kan være svært at opdage, hvornår man er endt med at have et alkoholmisbrug og ikke bare har været glad for at nyde en øl eller et glas vin. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis man har et misbrug og det er gratis. Du kan få hjælp via din læge, din kommunale sagsbehandler eller på et af de mange behandlingscentre, der er rundt omkring i Danmark. 

Hvordan hjælper behandlingscenteret

Der vil blive lagt en individuel plan på baggrund af dit misbrug. Det kan være nødvendigt at du bliver indlagt til afgiftning, men det kan også være at det er nok at du kommer i døgnbehandling. Det er muligt forsat at gå på arbejde og være i døgnbehandling.

Der bliver lagt stor vægt på at finde ud af hvad årsagerne til misbruget udspringer i og få dem bearbejdet. I dag ved man at det ikke er nok kun at afgifte kroppen, men også at arbejde med årsagerne til misbruget. 

Der bliver også fokuseret på hvad der skal ske, når behandlingen er afsluttet. Det er vigtigt at få et nyt netværk, hvor fokus ikke er på alkohol, men på mere sunde interesser. Hvis tomrummet efter misbruget ikke erstattes, er der desværre en stor risiko at misbrugeren af ren ensomhed vender tilbage. Der ydes også også hjælp med jobansøgninger og søge førtidspension hvis det er nødvendigt og mange behandlingssteder har aktiviteter flere gange om ugen, som man er velkommen til at deltage i også efter man ikke længere deltager i centerets behandling.

Det er ikke kun misbrugeren der kan få hjælp på et behandlingscenter, også pårørende kan få hjælp. Både til hvordan de kan hjælpe misbrugeren med at holde sig ædru, men også med deres ofte negative oplevelser pga. misbruget.

More articles