Nyt mobilnet er uskadeligt for mennesker

18 March 2020 Søren Black
Nyt mobilnet er uskadeligt for mennesker

En ny generation af mobilnetværket er på vej. Med 5G får du hurtigere hastigheder, kortere responstid og en bedre kapacitet. Og intet tyder på, at det nye netværk er skadeligt for dig som menneske.

De fleste af os har prøvet at stå ude på landet med vores mobiltelefon, der viser absolut ingen forbindelse. Dette virkelig irriterende scenarie kan heldigvis snart være fortid. For teleselskaberne herhjemme er nemlig i fuld gang med at teste det nye netværk, der går under navnet 5G. Med 5G får du som forbruger et langt hurtigere mobilt netværk, der giver dig mulighed for helt nye anvendelsesmuligheder. Kort fortalt giver 5G netværket dig mulighed for, at din forbindelse bliver af den samme kvalitet, som den du kender fra det bredbånd, du har derhjemme.

Selvkørende biler kræver 5G

Du har sikkert hørt om fænomenet Internet of things, der i al sin enkelthed går ud på, at dit køleskab, dine lamper og din el-tandbørste bliver koblet på internettet i hjemmet. Det nye 5G netværk kommer så ind i billedet, der hvor dine ting ikke befinder sig i dit hjem. Dette kan for eksempel være ved selvkørende biler, hvor det er utroligt vigtigt, at dit køretøj ikke mister forbindelsen eller blot bliver forsinket i at modtage informationer via mobilnetværket. Her forventer man, at5G netværket vil kunne levere den stabilitet, der gør, at din selvkørende bil forbliver på vejen under hele kørslen. 

Utrygge borgere giver protester

Nye teknologiske landvindinger har altid medført protester fra utrygge borgere. Sådan er det også denne gang, hvor en protestgruppe på Facebook mod 5G netværket har fået samlet over 6000 medlemmer. Men de mange skræmte borgere kan faktisk sove trygt om natten. For en ny omfattende undersøgelse som International Commision On Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) netop har offentliggjort viser, at hverken det nuværende 4G eller det kommende 5G netværk vil betyde nogen som helst skader på mennesker. ICNIRP består af en gruppe uafhængige forskere i Tyskland, der leverer så pålidelig videnskabelig forskning om stråling fra mobiltelefoner, at de danske myndigheder benytter sig af denne viden. Selvom 5G er nyt og endnu ikke færdigudviklet, så har det at snakke i telefon været muligt siden den skotsk-amerikanske opfinder Sir Alexander Graham Bell sendte den første telefon på markedet i 1876.

Tjek også disse sider:

https://techglad.dk/
https://netbloggerne.dk/
https://cybernyt.dk/
https://cyberblog.dk/
https://netbloggen.dk/
https://techystuff.dk/
https://itverdenen.dk/
https://teknisk-nyt.dk/
https://tekniske-nyheder.dk/
https://AltTech.dk/
https://TechMonkey.dk/
https://ozan.dk/

More articles