Nogle stubbe kræver en del at fræse

03 February 2022 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Der er de buske og træer, som der er så små, at man stort set kan tage dem op med roden med hånden, bare man lige har en arbejdshandske på, så man ikke kommer til skade.

Andre gange kan det måske lige være nok, at man graver under træet med en skovl, så man tipper det op fra jorden.

Men hvis der er noget, som kan overraske langt de fleste, så er det, hvor meget sådan nogle rødder kan brede sig, og man vil oftest gerne have dem med op, og andre gange holde de på stoppen og dermed holder træet nede.

Det er som at sammenligne med et isbjerg, at der er meget mere, som man ikke kan se.

Derfor kan det komme til at tage længere tid, når man skal lave stubfræsning, selvom man kender til trætypen og hører, hvor meget stub man har at gøre godt med, for rødderne kan overraske en.

stubfræsning

En stubfræsning skal nok gøre kål på det

Man kan være blevet kaldt ud til stubfræsning i Vesthimmerland, hvor man så tidligere har fjernet træet, hvis ikke samme firma endda har gjort det, og så er det med at komme af med den stub, så træet ikke vokser op igen, for via rødderne kan træet jo leve videre, selvom det meste er væk.

Eller man vil bare have den stub væk, så man kan anlægge en græsplæne eller måske bygge noget helt nyt samme sted – så stubben skal væk.

Men som sagt kan stubben være mere genstridig at komme at med, så man ikke kan save den i stykker nok til at fjerne den, og den er heller ikke sådan lige til at trække op med hverken hænder eller kabler.

Men med det rette udstyr og gåpåmod så skal man nok komme den til livs til sidst.

More articles