Med cykliske aktier går det meget op og ned

15 April 2021 Anders Lundtang Hansen
image

Lad os starte et andet sted: Hvis du spiller et spil eller gambler i kort, er du så den type, der tør satse stort, eller tager du den med ro og spiller sikkert?

Dette kan nemlig have noget at gøre med, hvorvidt du tør tage chancen med cykliske aktier modsat eksempelvis defensive aktier.

Hvis vi skal tage det endnu længere ned på et plan, hvor almindelige mennesker kan forstå det, så ved de fleste nok, at aktier stiger og svinger i værdi.

Der er mange ting, der er med til at påvirke, om de aktier stiger eller falder, og det skal vi ikke ind på her, men lad os bare sige, at det drejer sig om, hvorvidt et produkt eller en ydelse er populær, sælger godt, og om folkene bag har et godt rygte.

Der er således både tale om beregninger og spekulationer, hvorvidt man aldrig kan være sikker med aktier, hvilket for nogle personer gør det spændende med den slags, mens andre finder det for nervepirrende.

Cykliske aktier kan give en stor gevinst – eller en falliterklæring  

Kort fortalt er cykliske aktier således den slags aktier, der er meget letpåvirkelig af udsving i økonomien i samfundet og de andre nævnte parametre samt flere til, hvorfor de det ene øjeblik kan være i høj kurs, mens de det næste kan være meget lave og uden stor værdi.

Det kan forandre sig markant over kortere tid, men det kan også tage længere tid, men man kan som sådan godt regne med et stort udsving i dem.

Derfor skal man vide, hvornår man skal investere i den slags aktier, og hvornår man skal sælge dem i rette tid.

Modsat har man så defensive aktier, der ikke har samme store udsving; den slags investerer man som regel i på længere sigt og håber på en gevinst i det lange løb – men den er måske heller ikke så høj.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://allas-sport.se/

https://dinsport.se/

https://idrottsnytt.se/

https://sport-friskhet.se/

https://sport-idrott.se/

https://sportbloggaren.se/

https://sportlek.se/

https://sportochmotion.se/

https://sporttavlan.se/

https://sporttid.se/

https://sporttillbehör.se/

https://tidenssport.se/

More articles