Malertips – sådan får du det bedste resultat

17 March 2020 Camilla Skøtt

editorial

Mange små ting er afgørende for resultatet, når du maler indendørs. Få gode råd til, hvad du skal gøre før, under og efter malerarbejdet.

Skal dine vægge males, og har du planer om at udføre det omstændelige malerarbejde på egen hånd, så læs med her – vi har samlet 5 gode råd, der hjælper dig til et professionelt resultat.

1) Vælg den rette maling

Det er fristende at købe den billigste maling, du kan få fingrene i, men det kan altid svare sig at købe kvalitet. Sørg samtidig for at vælge maling, der er beregnet til det, du skal male; gulv, vægge, lofter eller træværk.

2) Gør dit forarbejde

Det er kedeligt arbejde at forberede sig på at male, men hvis du vil opnå et professionelt resultat, skal du sørge for at spartle, slibe, rense og dække grundigt af, inden du kaster dig over selve malerarbejdet.

3) Dæk alle flader til

Inden du finder penslerne frem, kan du med fordel dække alle de flader, der ikke skal males med afdækningspap eller malertæpper, som suger malingen op, når du spilder.

4) Brug malertape

Ja, det er muligvis det mest irriterende ved malerarbejdet, men det er nødvendigt: Malertape. Dæk alle lister og paneler med tape, og husk, at det skal fjernes, så snart malingen er overfladetør. Alternativt kan det brænde sig fast og ødelægge den underliggende maling.

5) Mal kanter og hjørner først

Når du går i gang, skal du ikke starte med den store malerrulle, selvom det giver det hurtigste resultat. Start i stedet med at male kanter og hjørner med en pensel, og fortsæt efterfølgende med malerrullen.

Når du er færdig, er der ikke meget andet at gøre end at vente på, at malingen tørrer. Der skal ryddes op, pensler og malerruller skal vaskes og herefter er det et spørgsmål om at passe bedst muligt på dine vægge, så de ikke skal males igen lige med det samme.

More articles