Må man lave leje af skurvogn til beboelse?

03 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu om dage bliver der efterlyst mange former for boliger, både fordi der kommer mange fremmede til landet, og fordi der bliver flere og flere studerende, der skifter landsdel for at studere – og selvsamme gruppering kommer til fra udlandet, og alle skal have et tag over hovedet.

Så man tænker både kreativt fra kommunalt og lokalt regi, for det skal jo ikke være pamper-boligejere, der udlejer små uhumske lejligheder i bymidter til ågerpriser, fordi de kan, og samtidig tager røven på unge naive mennesker, der ikke ved bedre, og udlændinge, der ikke kender deres rettigheder og dansk kultur.

Man ser derfor boliger skyde op rigtig hurtigt nu om dage, og selvom de måske ikke er så luksuriøse, så er de billige og kan netop betales af studerende og flygtninge.

Så må man leve med, at de ikke lige befinder sig centralt for ens sted, hvor man skal studere eller være blandt andre, men man må også slække på kravene.

Det kan være, man må nøjes med et kollegie-værelse, hvor man skal dele bad og køkken med andre mennesker, men så skal man jo huske på, at det blot er for en periode, og så finder man noget bedre – nogle af disse steder er det jo også et krav, at man er studerende, for at man kan bo der.

Men netop det med at slække kravene og huske på, at man ikke skal bo der for evigt, kan gøre, at man kan leve med at bo radikalt anderledes, end hvad man normalt forestiller sig – det kan ligefrem blive en sej del af ens livsfortælling.

Derfor kan man måske benytte leje af skurvogn til at bo sådan et sted.

Her skal man dog tjekke op på reglerne, om skurvognen må bruges til beboelse foruden, at det måske kan blive en dyr husleje.

Generelt er der jo også regler for, hvornår man må kalde et sted for en bolig, så den slags skal man lige undersøge forud.

More articles