Lad ungerne få deres egen legeplads i haven

24 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har du små børn i den alder, hvor de leger allermest? Så tager du dem sikkert ofte med hen på den lokale legeplads, hvor de kan lege i sandkasse, klatre i legetårn eller på anden måde boltre sig i udendørs legeredskaber. Men har du overvejet selv at opføre en legeplads hjemme i familiens have?

Hvorfor skal jeg bygge min egen legeplads?

Der kan være mange gode grunde til at bygge en legeplads hjemme i haven frem for at bruge den offentligt tilgængelige legeplads.

Først og fremmest er der bekvemmeligheden – for børn såvel som for forældre. Hvis man hver evig eneste eftermiddag skal transportere sig ned på den lokale legeplads hvor man så kan tilbringe tiden med at stå i kø til de populære lege redskaber eller sidde passivt på en bænk og se poderne udfolde sig er man ikke videre produktiv – og så kan tålmodigheden godt blive sat på prøve. Med en legeplads hjemme i privaten kan man holde øje med de små fra vinduet eller fra haven eller terrassen, og således få noget fra hånden mens de leger.

Dertil kommer sikkerheden. Når du vælger selv at lade en legeplads opføre i din egen have kan du være tryg ved at alle lege redskaber er i tip top stand. Du slipper for lege redskaber som ikke kan bruges fordi de er itu – eller som du helst ikke vil lade barnet anvende fordi de kan falde fra hinanden hvert øjeblik det skal være. Og sluttelig er det rart for barnet at kunne gynge, rutsje, klatre eller vippe uden at skulle stå i kø, og uden efter et kort stykke tid at skulle give gyngen eller vippen videre.

Få inspiration til opbygning af legeplads

Hvis du ønsker at bygge en legeplads til dine børn kan du med fordel søge inspiration hertil på husblog.dk.

More articles