Kom ud af den farlige vane med en alkoholbehandling

16 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit alkohol forbrug kommet ud af proportioner – og måske endda ud af kontrol? Har du svært ved at komme igennem dagen uden alkohol, og er du begyndt at føle, at dette er problematisk? Så er det måske på tide at opsøge professionel hjælp.

Hvornår skal jeg gå i alkoholbehandling?

Du skal gå i behandling for dit alkohol misbrug, når dette er så omfattende, at du føler at du er ved at miste kontrollen. Dette betyder nemlig, at der ikke er lang tid til du rent faktisk mister kontrollen med dit forbrug.

Alkohol er en særdeles vanedannende substans – og en del af dens ødelæggende virkninger på sindet er at den fjerner din dømmekraft. Om ganske kort tid vil du måske slet ikke være i stand til at erkende, at du har et problem. Og så er det for sent at komme i behandling, med mindre du har nogle omsorgsfulde pårørende, som kan foranstalte en såkaldt intervention og tilmelde dig et behandlings forløb.

Hvor kan jeg få alkoholbehandling?

Du kan altid få tilbudt alkoholbehandling på et misbrugscenter med særligt speciale inden for behandling af alkohol misbrug. Blandt disse misbrugscentre finder du Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien er et misbrugscenter placeret i naturskønne omgivelser i det jyske, og har igennem mange år behandlet misbrugere – for eksempel alkoholikere og pillenarkomaner – for deres afhængighed.

Hos Behandlingscenter Stien behandles misbrug ved hjælp af en modificeret version af Minnesota modellen. Denne metode har en særdeles høj succes rate, når det handler om at hjælpe især alkohol misbrugere tilbage på sporet. Et behandlings forløb hos Behandlingscenter Stien varer typisk fem uger, og inkluderer såvel afrusning og afgiftning som et intensivt terapeutisk forløb, hvor under du ikke har adgang til hverken alkohol eller andre afhængigheds skabende stoffer.

Du kan læse mere, og kontakte de dygtige misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien, på behandlingscenter-stien.dk

More articles