Køleservice kræver den rette temperatur

14 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Tænk sig lige over, hvor meget mennesket er afhængigt af varme?

Det var en af vores første opfindelser, og her kaldte man det en epoke, da mennesket lærte at tæmme det.

Flytter man ind et nyt sted, så er det mindste forlangt, at man har en mulighed for at varme boligen op, for alternativet kan vitterligt betyde døden – og det sker da heldigvis sjældent her i Danmark.

Men som udviklingen er skredet frem, så har vi i lige så høj grad brug for at kunne kontrollere kulden, og det ville vores forfædre have svært at tro på, når man tænker på, hvor meget de har kæmpet for at slippe for den.

Køleservice med den rette temperatur gør dog, at man kan overleve på en anden måde, for det er med til at gøre, at man for eksempel kan fryse mad ned, så forrådnelsesprocessen formindskes i hastighed.

Dette var vores tidligere generationer godt klar over, hvorfor de opbevarede mad og videre i kølige omgivelser, men for det første kunne man aldrig været helt sikker på en stabil temperatur, og der kunne snildt komme insekter og dyr ind, der inficerede maden på en anden skadelig måde.

Man mente nok, at konserveret mad var vejen frem, for det krævede ikke kulde i samme omfang, og det skulle bare åbnes og eventuelt varmes op, for at det kunne spises.

Men skal man transporteres frisk mad over blandt andet lange afstande, så har man brug for kølebiler, så man kan få maden fra et sted til et andet og tø det op, så det stadig er næsten så friskt, som hvis det lige var blevet hevet op af jorden eller slagtet fra et kvæg.

Og det gør man bedst ved, at vi er i stand til at kunne kontrollere kulden med køleservice, hvilket vi heldigvis er blevet gode til at gøre på mange forskellige måder nu om dage.

More articles