Kan man effektivisere malerarbejde på længere sigt?

07 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig bliver der hele tiden optimeret på, hvordan man kan lave malerarbejde på den mest hensigtsmæssige måde, og der bliver hele tiden udviklet på udstyr og nye blandingsmetoder, der kan gøre det lettere at male.

Kodeordene er her “effektivisering” samt “kvalitet”. For det ultimative er jo, at man kan gøre tingene endnu hurtigere end hidtil, men at man kan gøre det med samme høje kvalitet til følge end endda med hidtil uset godt resultat derefter!

Undtagelsen er måske den person, der nyder at slappe af med noget malerarbejde og godt kan lide at koble af i fritiden med det og tage det i et roligt tempo – men malerfirmaer er nok interesserede i, at det kan gøres bedre og hurtigere.

På den måde kan de jo nå at få lavet mere i løbet af en arbejdsdag, uden at dette skal komme i kølvandet på, at man skal ansætte flere hænder, der kan arbejde side om side eller med andre projekter, da dette jo blot bliver en stor udgiftspost.

Men vi kan nok ikke kigge i krystalkuglen og se, hvem der bliver lavet af innovative opfindelser med malerudstyr på flere måneders sigt eller endda år.

Der er dog nok nogle kloge mennesker på den front, der ligeledes sidder nu og er ved at finde ud af, om man kan blande maling på en bedre måde, så man skal male efter færre gange, og det kommer til at sidde bedre – og være mindre farligt for mennesker og miljøet.

Desuden er der nok også nogle malere, der sidder med nogle opgaver, hvor de får et lys for sig og opdager, hvordan fremgangsmetoden kan lettes med opgaven ved at male på en radikalt anderledes måde eller bare ved at gøre en lille forskel.

Vi kan nok ikke se det for os lige nu, men det bliver en spændende udvikling at følge. 

More articles