Jagtudstyr ser forskelligt ud fra verdensdel til verdensdel

14 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du kan nu om dage få noget indviklet jagtudstyr, som man næsten skal være teknisk funderet for at kunne finde ud af, hvordan virker.

Man ender næsten med at tro, at det er noget, som man skal bruge til krigsførelse, end at det er tiltænkt til at skulle nedlægge bytte med.

Samtidig kan man rejse langt ind i junglen på den anden side af verden for at finde noget jagtudstyr, som der egentlig bare består at spyd, som man måske har lavet dagen før.

Drejer det sig så om, at vi i den vestlige verden er lidt for vilde med at udvikle jagtudstyr, mens man andre steder i verden er mere tilbagestående og ikke har udviklet sig?

Sådan behøver det slet ikke hænge sammen.

Verden ser anderledes ud fra sted til sted

De fleste tænker nok på jagtudstyr som noget a la det her: https://xtragrej.dk/shop/178-jagtudstyr/ 

Men selv når man ser på det, så ser man jo også noget, som der er udviklet gevaldigt siden dengang, hvor vi lærte at jage.

Dyrene har jo næppe udviklet sig lige så meget, så er der virkelig grund til at blive ved med at fortsætte udviklingen så radikalt, eller er det bare for at forsøge at sælge og tjene penge på det?

Det hænger måske sammen med, at vi mennesker er vilde med at udvikle ting og er af natur nysgerrige for at se, om vi kan gøre det bedre, end hvad vi gjorde sidst.

Men hvorfor har man så ikke samme opfattelse over hele verden?

Selvfølgelig har det noget at gøre med ressourcerne, men man lever måske også efter en anden filosofi, hvor man er mere interesseret i at udnytte det, man har ved hånden end at skulle udbygge og forandre konstant.

Og hvis det tidligere har virket at fange noget med bue og pil, hvorfor skulle man så ændre på den taktik?

More articles