Installation af robotplæneklipperen

25 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Det kan godt virke lidt omfattende at finde ud af installering af robotplæneklipper, men når det er gjort, så har man en yderst god investering, som vil gøre dit liv noget nemmere. Det kan især virke uoverskueligt at skulle nedgrave kabler for det, men heldigvis er der flere, der har erfaringer med netop dette, og som også har de rette værktøjer til opgaven, så din robotplæneklipper er oppe og køre efter en time.

Fordelen ved en robotplæneklipper er, at den gør alt det hårde arbejde i haven, så du sparer både tid og kræfter på at skulle slå græs, hvilket ofte er en af de opgaver, der kræver mest tid.

Gør det selv eller få hjælp?

Det at installere en robotplæneklipper handler ikke udelukkende om at finde det helt rigtige sted til lade stationen, hvilket selvfølgelig også er en opgave i sig selv, men ofte er der noget mere til installeringen og konfigureringen, hvilket derfor giver spørgsmålet, om man skal gøre det selv eller få hjælp. Der er som udgangspunkt intet i vejen med, at du gør det selv, men det kan godt blive drilsk og besværligt.

Du skal nemlig både tilslutte strøm og sætte kanttråden op, så robotten ved, hvor den skal køre. Det er ofte ved nedgravningen af kanttråden, at ting bliver besværlige, så jo mindre, du gider bruge en masse tid på det, hvis det driller, er en professionel altid en stor hjælp.

Gode tips

Hvis du vælger at få hjælp til installationen, er det en god ide at have gjort dig en række overvejelser om, hvor du vil have lade stationen skal stå, og derudover er det en god ide at klargøre haven, så det er nemmere at komme til at montere plæneklipperen. Her er et par ting at være opmærksom på: er lade stationen et sted, hvor der er et udendørsstrømstik, og er den et skyggefuldt sted? 

More articles