Hvornår har jeg brug for en elektriker?

06 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når boligen skal renoveres, eller der skal bygges til på huset, er det altid en god idé på forhånd at lave en plan for projektet. I denne plan skal diverse håndværkere indgå i den rette rækkefølge. Hvis du vælger selv at forestå bygge projektet, og ikke hyrer en professionel entreprenør til at varetage dette, er det vigtigt at du er obs på hvilke håndværkere der skal bruges.

Skal du for eksempel have renoveret køkken og bad, og omfatter istandsættelsen andet end opsætning af fliser eller klinker, skal der en autoriseret VVS installatør på sagen. Sådan en kan nemlig sørge for at din rørføring er autoriseret og sikkert udført.

Skal du have opført nye rum eller nye bygninger, er det på samme måde ikke tilstrækkeligt at hyre en murer og en tømrer ind – i hvert fald ikke hvis der skal være elektrisk belysning og stik kontakter i det nye byggeri. Her skal du have fat på en autoriseret elektriker eller el installatør. Og det er meget vigtigt, at du tilkalder denne i begyndelsen af projektet, således at vedkommende kan være med til at planlægge installationerne fra starten af.

Hvorfor skal jeg benytte en autoriseret elektriker eller el installatør ved ombygning eller tilbygning?

Det er lovpligtigt at overlade arbejde med bygningens faste el installationer til en autoriseret elektriker eller el installatør – og det er der gode grunde til. Elektricitet er nemlig ikke noget at spøge med. Det kan rigtig hurtigt gå grueligt galt, hvis du forsøger dig som gør det selv elektriker. Du risikerer at foranledige brand i de elektriske installationer – og disse breder sig med lynets hast, også mellem etager. Derfor er det vigtigt, at det er en autoriseret elektriker eller el installatør, som løser dine elektriker opgaver.

Leder du efter en dygtig elektriker i Sønderjylland, kan du med fordel kontakte Rolskov El – læs mere på rolskov.dk

More articles