Hvordan virker et mundbind?

14 June 2020 Astrid Pedersen

Et mundbind kan forhindre de såkaldte aerosoler, som er mikroskopiske dråber af spyt, i at spredes fra din næse og fra dit svælg når du nyser eller hoster. På den måde er dine medmennesker effektivt beskyttet mod smitte, og du medvirker derved til at nedbringe smittetrykket i samfundet.

Mundbind yder kun ganske begrænset beskyttelse mod smitte fra omverdenen, så du skal ikke kunne forvente at kunne anvende dit mundbind som beskyttelsesmiddel mod smitte fra andre. Du kan dog godt bruge et tre lags mundbind som beskyttelse mod pollen fra græs og træer, da et mundbind godt vil kunne forhindre disse allergener i at trænge ind i dine luftveje. Således kan du som pollen allergiker godt have glæde af et mundbind selv om du ikke er syg.

Hvornår bør jeg anvende mundbind?

Når du er syg med eksempelvis influenza eller snue, eller i tilfælde af at du skulle have pådraget dig en bakterie infektion i luftvejene, bør du anvende mundbind for at beskytte andre mod samme lidelser.

Du bør iføre dig mundbind førend du bevæger dig ud i det offentlige rum – især hvis du har planer om at færdes på tæt trafikerede steder som som offentlig transport, storcentre eller supermarkeder. Her skal der nemlig ikke meget til førend du får viderebragt smitten til et stort antal mennesker, hvoraf mange måske ikke vil være i lige så god form som du, og dermed ikke lige så gode til at håndtere sygdom af denne type.

Det kan for eksempel dreje sig om ældre og svage mennesker samt astmatikere, bronkitis og kol patienter og mennesker med nedsat immun forsvar.

Hvor kan jeg købe mundbind billigt?

Hos Testsmart finder du i den online shop et stort og varieret udvalg af engangs mundbind til ganske fornuftige priser. Du kan bestille dine mundbind online på Testsmart.dk

More articles