Hvordan tjekker du, om lånet er billigt?

19 April 2021 Camilla Skøtt

editorial

Er du faldet over en reklame eller en artikel, der henviser til et såkaldt billigt lån, og er du nu usikker på, hvordan du vurderer, om det egentlig er billigt eller ej? Læs med her, og bliv lidt klogere på området.

Der er masser af låneudbydere, der tilbyder “billige” lån, men det er ikke dem alle, der rent faktisk er billige, når det kommer til stykket. For hvad udgør et billigt lån? Er det en lav rente? Ingen gebyrer? En lav månedlig ydelse?

Svaret er naturligvis individuelt på den måde, at et billigt lån er det lån, man har brug for, og som man har råd til at betale. Men med det sagt så er der altså tommelfingerregler, du kan bruge, når du skal undersøge, om et lån er billigt eller ej.

Kig aldrig isoleret på renten

Mangt en låntager tror, at renten er udslagsgivende i forhold til, om et lån er billigt eller ej, men det er faktisk ikke hele sandheden. Renten kan sagtens være lav, selvom lånet i sig selv er dyrt, og det skyldes, at der kan være skjulte gebyrer og bidragssatser, som du også skal betale. 

For at undersøge et lån skal du derfor ikke kigge på renten – du skal derimod tage et kig på ÅOP. Årlige omkostninger i procent. Her er alle udgifter i forbindelse med lånet medregnet, og dermed kan du sammenligne de forskellige lån på tværs af banker.

Men én ting er jo, om lånet er billigt. Noget andet er, om det stemmer overens med dine behov. Selvom lånet er billigt, er den månedlige ydelse måske så høj, at du ikke har mulighed for at afdrage, og dermed er det ikke et lån for dig. Du skal altså kigge på andet og mere end bare prisen – du skal også kigge på løbetid og månedlig ydelse.

Vil du vide mere? Læs med her: https://ikanobank.dk/kampagnesider/billige-laa.

More articles