Hvordan kommer jeg af med mit alkoholmisbrug?

28 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der er én ting, som er både sikkert og vist, når det handler om afhængigheds betingede misbrug – de går ikke væk af sig selv. Er du først blevet fanget i afhængighedens stærke favntag, er det uhyre svært at slippe ud igen. Det er de færreste, som kan komme ud af misbruget på egen hånd. Og det kan ikke anbefales at prøve – især ikke hvis du gennem længere tid har haft et massivt misbrug.

Hvorfor kan jeg ikke selv vænne mig af med mit alkoholmisbrug?

Når du i mange år har brugt alkoholen som trøst, vil dit system have vænnet sig til at skulle have en vis mængde øl, vin eller spiritus indenbords på daglig basis for overhovedet at kunne fungere. Måske har du endda oplevet, at du skal øge din dosis af alkohol for at opnå den ønskede effekt – og at du har brug for at starte dagen med en lille skarp eller fem for overhovedet at kunne komme ud af sengen.

Det du oplever, er udvikling af tolerans. Tolerans betyder ikke, at din krop bedre tåler alkohol end andre mennesker. Tolerans er blot et udtryk for, at du ikke længere selv er herre over dit misbrug. Dette betyder samtidig, at du ikke skal forvente at kunne holde op med at indtage alkohol fra den ene dag til den anden. Dit system vil simpelt hen gøre oprør. Almindelige tømmermænd er ingen ting i sammenligning med de abstinenser, man som hardcore alkoholiker oplever ved ophør af indtag.

Det kan således være direkte farligt selv at prøve at kvitte flasken. Og du bør derfor søge hjælp til afvænning, når du ønsker at lægge misbruget på hylden.

Denne hjælp kan du få hos et misbrugscenter med speciale og ekspertise inden for behandling af alkoholmisbrug. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles