Hvor man kan have det sjovt med walkie talkie!

19 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

En walkie talkie er egentlig et værktøj, der blev specielt brugbart under forskellige krigsførelser, da man kunne kommunikere på lukkede linjer, som fjenden – forhåbentligt – ikke kunne spore sig ind på, og på den måde var det mere effektivt end for eksempel at ringe sammen.

Desuden var de nemmere at transportere og bære rundt med, og walkie talkien var faktisk forløberen for den moderne mobiltelefon.

Så er denne mekanisme også blevet videreudviklet og udbredt, så mange professioner bruger den slags, hvor man for eksempel kan se politiet eller dørvagter bruge det, hvor de kan tale sammen på en lukket frekvens.

Generelt kan mange professioner bruge en walkie talkie, hvor de kan spore sig og finde en lukket linje, hvor de ikke oplever forstyrrelser og snakke sammen og eventuelt have et kodesprog.

Den slags appellerer jo også til større og mindre legebørn, at man kan snakke sammen, hvor andre ikke kan høre en, og for at være på den sikre side, så laver man også nogle kodeord og et kodesprog, så der er grobund for mange timers leg og opfindsomhed.

Selv det gammeldags med, at den skratter, og linjen ikke er helt til at aflæse, gør det kun endnu mere spændende, for så skal man jo lige undersøge, hvor lang rækkevidden er på sådan en walkie talkie.

Derfor kan den slags da også købes som legetøj til børn stadigvæk.

Der findes dog også den slags, der netop skal bruges til at bryde ind på andre walkie talkie-linjer, og selv de mest almindelige walkie talkier kan bruges til at aflytte for eksempel politiets radioer og taxa-chauffører og andet.

Det vil vi ikke forklare her, hvordan man gør, da det kan få store konsekvenser med sig, hvis det bliver opdaget.

Så selvom det er spændende, så foreslår vi på det kraftigste, at du holder dig på lin egen linje og snakker sammen.

More articles