Hvis man opdager, man laver gulvafslibning i andet end træ

19 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

En trænet gulvafsliber eller et helt firma som https://gulvkanonen.dk/ vil relativt hurtigt kunne se, om de bliver sendt ud til en opgave, hvor der er tale om et reelt trægulv, eller det bare er noget, der ligner – nogle gange kan de endda se det på billederne, man har af gulvet.

Det er noget sværere for en privatperson at opdage dette, specielt hvis man ikke selv har været med til at lægge gulvet eller som sådan bare bestilt det, og hvis man så heller ikke her erfaring med et genkende den slags, kan det virkelig blive op ad bakke.

Og derfor skal man da heller ikke foretage sådan en gulvafslibning selv, hvis man oplever, at man er på usikker grund.

Men vi tager alligevel eksemplet med, at man har bestilt en gulvafslibning fra erfarne folk, der så påbegynder opgaven, selvom der måske reelt ikke er tale om træ her, hvor hvad gør man så?

Som sagt sker dette nok næppe, men det kunne jo være, at belægningen reelt er af træ, men den er så hårfin, at en gulvafslibning ville eksponere det underlødige materiale nedenunder.

Den slags kan være en enkeltstående metode, som er lavet af en tidligere ejer, der gerne ville have et flot trægulv, men ikke havde råd til det, så det blot blev ved den her fernis; og metoden var ikke ligefrem noget, man kunne læse om i lærebøger fra gulvafsliberens side, så vedkommende selv bliver overrasket.

Problemet er så, at man ikke kan komme videre med arbejdet, så man må eventuelt beslutte, om man skal lave en lappeløsning på det område, man er startet på, eller man vil have materialet under den fernis frem – eller man vil have et helt nyt gulv lagt.

Der er heldigvis flere muligheder, men derfor kan det godt være svært at beslutte sig.

More articles