Hvad hvis den yderdør ikke var der?

25 April 2022 Anders Lundtang Hansen

Vi kender det godt om sommeren, hvor der kan blive så bankende varmt, at vi åbner alle indgangs- og udgangspartier, så vi kan få noget gennemtræk ind, og vinduerne bliver også smækket helt op.

Dette kan give inspiration til, om man måske kunne droppe at have en enkelt yderdør et sted, og man måske kunne slå en væg ned, så man havde et mere frit udgangsparti.

Det er måske ikke noget, som der lige arter sig at gøre i Danmark, hvor der næsten er statsgaranti for, at hvor der tidligere var varmt som ind i helvede, så kan der nogle måneder senere være isnende koldt, hvor sneen fyger ind.

Men i udlandet – og her kan man være udlandsdansker – kan der være så varmt hele året, at der er nogle udgange med ydredøre, som man aldrig lukker til, hvorfor man da kunne overveje at spare den dør væk.

Ytterdörrar

En yderdør er måske ikke løsningen her

Det er måske ligefrem blevet lidt irriterende, at den dør klapper i, og man altid skal huske at have noget til at holde den åben med, og det giver et chok, når den smækker i, når der kommer en lille vind.

Så kunne man sætte noget stof op, som der kan holde insekter og andet ud, hvor man lige kan trække dette til side.

Længere ind kan man så have en anden slags dør, som man kan låse, hvis det endelig skulle blive nødvendigt, for denne yderdør, som man vil spare væk, skal selvfølgelig ikke være ens hoveddør, hvor folk kan vade ind.

Det kan være en, der leder ud til et haveområde, som der er hegnet ind, hvorfor der er en lille chance for, at der skulle komme folk ind her, der ikke er indbudte.

Man kan jo altid prøve det af, og hvis det ikke fungerer for en, så kan man anskaffe sig en yderdør.

More articles