Hvad er en facadedør?

01 November 2021 Steffen Petersen

Hvis man gerne vil give sit hjem et nyt pift udefra, så er der flere forskellige ting man kan gøre for at få dette til at lykkedes. Man kan male sin facade, man kan udskifte dørene eller man kan få renoveret hele bygningen. I dette indlæg kommer vi ind på hvad en facadedør er, og hvilket udvalg der er, hvis du ønsker at købe en.

Hvad er en facadedør egentlig?

En facadedør er den dør, som man ser på facaden af huset eller kontoret. Det er typisk den dør, som de fleste bruger som deres hoveddør, og derfor også den dør, som de fleste gæster vil blive præsenteret for. Derfor er facadedøren en stor del af det indtryk man ønsker at give med ens hjem.

Hvilke typer facadedøre er der?

En af de gode ting med facadedøre er, at det eneste der begrænser en på valgfriheden er, hvor lang tid man vil vente på at modtage den. Der findes et hav af forskellige facadedøre, og hvis man ikke kan finde netop den man vil have, så er det muligt at få en speciallavet. Det er muligt at få en facadedør i netop den farve man ønsker, og derfor kan man give sit hjem et helt specielt præg ved at vælge en facadedør i en speciel farve, eller med speciallavede vinduer, som kun du har i dit hjem.

Er der nogle døre du ikke kan bruge som facadedøre?

Som med så meget andet, så vil der altid være døre, som ikke er lavet til at bruges på en facade. Dette er typisk de døre, som er lavet udelukkende af glas, eller døre som er lavet til indendørsbrug. Det skal gerne være en dør, som kan holde en tyv ude, men som også kan holde til vind og vejr, når den er på ydersiden af bygningen.

More articles