Har du råd til at optage et lån?

19 April 2021 Camilla Skøtt

editorial

Det kan virke paradoksalt, at man skal have råd til at optage et lån, da man typisk netop ikke har mange penge, når man har brug for et lån. Men sådan er det – du skal nemlig have råd til at betale lånet tilbage.

Hvis du drømmer om at optage et lån, er det alfa og omega, at du tjekker din økonomi godt igennem. Du bør lægge et budget, så du har det fulde overblik over indtægter og udgifter, og så du med sikkerhed ved, at dit rådighedsbeløb er højt nok til den månedlige ydelse, du kommer til at få.

Men hvordan finder du ud af, hvad et lån koster – det er jo ret essentielt at vide, hvis du skal undersøge, om du har råd til at betale det! Vi har taget et kig på denne side: https://ikanobank.dk/kampagnesider/billige-laan – her kan du justere op og nede på lånebeløb, løbetid og månedlig ydelse og med det samme se, hvad det har af betydning for lånet.

Lån ikke mere, end du skal bruge

Når man optager et lån, er det fristende lige at skrue en smule op for lånebeløbet, så der også bliver til lidt ekstra fornøjelse, men det er ikke anbefalelsesværdigt. Heller ikke selvom din økonomi kan klare det. Der er ikke noget i vejen for at optage et lån – heller ikke selvom det er til forbrug – men uanset hvor sjovt det er at bruge pengene, så er det aldrig særlig skægt at betale dem tilbage. Og jo mere du låner, jo længere tid tager det, før pengene er tilbagebetalt.

Derfor: Hold dig til at låne det beløb, du har brug for. Drømmer du om mere, kan du med fordel give økonomien et ekstra tjek, når du lægger dit budget; måske er der steder, hvor du kan skære ned på forbruget, så der i stedet bliver til en lille opsparing?

More articles