Håndlavede plankeborde – en unik detalje til dit hjem

31 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Plankeborde er populære som aldrig før, og det er ikke uden grund. De moderne plankeborde kan tilpasses mange forskellige stilarter, og de håndlavede plankeborde er især et hit, fordi de er unikke.

I denne artikel tager vi et kig på plankeborde og dykker ned i de overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du køber et nyt plankebord til dit hjem. God fornøjelse med læsningen.

Hvordan skal DIT plankebord se ud?

Først og fremmest skal du overveje materialet til bordpladen. Håndlavede plankeborde kan laves af forskellige træsorter, som fx eg, bøg eller ask. Overvej hvilken træsort, der passer bedst ind i din stil og vælg eventuelt en kombination af flere typer træ for at skabe et unikt look. Du kan også vælge mellem plankeborde med massiv træsplade eller plankeborde med plader lavet af flere sammenføjede plankebrikker.

På et plankebord med en massiv træsplade vil hvert bord få sin helt egen unikke struktur, mønster og farve, da træet har sin egen udtryksfulde naturlige skønhed.

Et plankebord med plader lavet af flere planker har en lidt mere ensartet overflade, men giver samtidig mulighed for at vælge forskellige træsorter og plankebredder for at skabe en unik kombination.

Håndlavede plankeborde

Bordbenene er også et vigtigt valg

Vælg eventuelt ben i træ eller metal, der matcher bordpladen – eller gå mod strømmen og mix materialerne for et kreativt twist på dit plankebord.

Hvor skal dit plankebord stå?

Et plankebord er en stor investering, så du bør overveje, hvordan det kan integreres bedst muligt i dit hjem. Overvej hvor plankebordet skal stå og hvor meget plads, det skal fylde. Skal det være et gigantisk statement-bord i spisestuen eller et mindre plankebord til køkkenet?

Overvej også, hvordan bordpladen skal behandles for at beskytte mod slid og ridser. Et plankebord er en smuk ting, men træet har brug for noget pleje for at holde sig flot gennem årene.

Er du nysgerrig på mulighederne for et unikt og håndlavet plankebord, så se det store udvalg her: https://www.hipstory.dk/.

More articles