Gode tricks efter en gedigen gulvafslibning

03 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når der har været besøg af en dygtig gulvafsliber, hvor det handler om at vælge den rette til dette, og man har fået udført en efterbehandling efter den forudgående behandling, så er det med at vente, til den har indsat sin virkning; dernæst skal man gøre gulvet rent på en bestemt måde.

Men derefter er gulvet sådan set overladt til dig igen!

Så kigger du nok på gulvet og tænker, at det kunne være rart, hvis det altid så så flot ud, men du ved også, at gulvet nok kommer til at tage skade med tiden, for et gulv er jo til for at blive brugt.

Men der er dog en del, som du kan gøre selv for at holde gulvet bare nogenlunde pænt, indtil den samme gode gulvafsliber kigger forbi næste gang. Måske har dit gulv endda taget mindre skade, fordi du har været opmærksom på det i mellemtiden.

Her kan det nok være på sin plads at forklare, at der jo er forskel på, om gulvet er et, man bruger tit, om det er til opbevaring end beboelse eller noget helt tredje.

For mange tror, at hvis bare gulvet ikke bliver brugt dagligt, så skal det nok holde sig pænt.

Men som du nok ved, så ruster nogle ting af ikke at blive brugt, og hvis man ikke er opmærksom på et gulv, man ikke kigger så tit på, så kan det gå råd eller andet i det.

Hold derfor jævnligt øje med et gulv af træ, du ikke bruger så aktivt, og gør det rent alligevel.

Ved gulve, som du bruger tit, så bør du altid gøre det rent jævnligt, og du kan indføre regler om, at man ikke må løbe på gulvet, tegne tegninger nede på gulvet, og man ikke må have fodtøj på indendørs på gulve.

Men husk også på ikke at blive for emsig omkring det, for gulve er jo også til at blive brugt – gulvafsliberne skal jo også have noget at lave.

More articles