Giv bilen et sommertjek med et basiseftersyn

02 June 2020 Camilla Skøtt

Sommeren står for døren, og mange danskere kører sydpå for at nyde de varme solskinstimer på et mere vejrstabilt sted. Skal du afsted, så giv bilen et tjek først.

Ingen ønsker at starte sommerferien med en tur på værksted eller med at gå i stå på den tyske motorvej i 30 graders varme. Vil du undgå – eller i hvert fald forebygge – at det sker for dig, kan du med fordel give bilen et grundigt tjek, inden du tager af sted. Enten på egen hånd eller på et værksted.

Er du ikke mekaniker, kan du ikke gennemgå bilen på professionel vis på egen hånd, men nogle ting kan du tjekke – i samarbejde med Techglad giver vi et bud på hvad.

5 ting du skal tjekke

Der er mange ting, der skal tjekkes på bilen, inden du kører sydpå, men grundlæggende er der 5 ting, du selv kan ordne, hvis du ikke har tid til at køre forbi mekanikeren:

1) Tjek at der er olie nok på bilen; olien må gerne være helt oppe ved maksimummærket på målepinden.

2) Tjek at der er tilpas med kølervæske på bilen; væsken skal stå mellem minimum og maksimum.

3) Tjek batteriet; det gør du ved at kigge i skueglasset, hvor der skal være en grøn rund ring, der viser, at batteriet er ok.

4) Tjek bremsevæsken; er den tæt på minimum kan det være et tegn på, at der er utætheder i selve bremsesystemet eller skidt i bremsevæsken.

5) Tjek dæktryk og -mønster på bilens dæk; det er vigtigt, at du overholder kravene til gældende lovgivning.

Derudover er det naturligvis vigtigt at huske de nødvendige papirer, når du drøner afsted. Det gælder blandt andet den originale registreringsattest, dit kørekort samt eventuelle motorvejsmærker, hvis du skal gennem lande, hvor det er nødvendigt. Hav også nummeret på din rejseforsikring og dit røde SOS-kort i nærheden.

More articles