Frisk gulvene op med en gulvafslibning

25 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Trænger din bolig efter mange år uden istandsættelse til en ordentlig indvendig overhaling – eventuelt med nye, friske farver på væggene, hvidt i loftet, og en smuk lak på alt indvendigt træværk? Så må du endelig ikke glemme dine sæbe behandlede trægulven.

Er gulvene i stuer og værelser i dit hus eller i din lejlighed belagt med sæbe behandlet træværk, vil disse højst sandsynligt også trænge til en kærlig hånd. Trægulve bliver nemlig også slidt – og det på en helt anden måde end vægge og paneler.

Et trægulv bliver betrådt mange gange i løbet af en dag og skal stå model til kæledyrs kløer og børnenes legetøj såvel som diverse møbler, som kan forårsage ridser og skrammer. Solens skarpe uv stråler kan blege dit smukke, lyse gulv til en grim gullig nuance der hvor lys indfaldet er allermest kraftigt, for eksempel under vinduerne eller foran glasdøren til terrassen. Og i takt med at gulvet mister sine væske og smuds afvisende egenskaber vil der danne sig grimme slidspor af nedtrådt støv samt skjolder og pletter fra spildte væsker.

Hvordan ved jeg om mit trægulv trænger til en afslibning?

Du vil hurtigt kunne konstatere om dit gamle trægulv skal afslibes. Det er blot at fjerne møbler og tæpper, som har stået eller ligget på gulvet det samme sted i mange år. Der hvor gulvet har været beskyttet mod sollys og støv vil det fremstå lyst og fint – i grel kontrast til de steder hvor gulvet har været allermest udsat.

Du bør booke din gulvafslibning så den kommer til at ligge forud for maling af vægge, lofter og træværk. Støv fra afslibning af gulve kan nemlig sætte sig fast i den friske maling – og så kan du begynde forfra.

Du kan kontakte Gulvkanonen for et uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/ 

More articles