Få undersøgt dine øjne

14 February 2020 Lotte Hindsberg

editorial

At have sunde og raske øjne er noget af det vigtigste for en normal hverdag. Det er den allervigtigste af ens sanser at beholde og derfor kan det være nødvendigt at besøge en øjenklinik og få tjekket sine øjne. Det kan være fordi man har en øjenbetændelse, der ikke vil gå væk til trods for medicin, eller man kan have mistanke om at man ikke ser så godt som før og vil sikre sig at man ikke har grøn eller grå stær. En anden hyppig årsag til at besøge en øjenlæge, det kan f.eks. være https://vibenshusoejenklinik.dk/ er tunge øjenlåg.

Operation mod tunge øjenlåg

En af de hyppigste operationer en øjenlæge foretager sig, er tunge øjenlåg sammen med grøn og grå stær. At have tunge øjenlåg får en til at se træt og uoplagt ud, end man reelt er. Det er en nem operation, der foregår under lokal bedøvelse og man kan i princippet tage på arbejde bagefter. De fleste vælger dog at blive hjemme et par dage og tage det med ro. Det anbefales også at man i en mindre periode ikke laver de vildeste udskejelser, indtil øjnene er blevet lægt. 

Besøg hos en øjenlæge

Som skrevet er ens syn vigtigt og det gælder også hos børn. Det kan være at du har mistanke om nedsat synsevne eller at det skeler. Børn fødes langsynet og først omkring 3-4 års alderen kan de se den nedereste række på en synstest. Efter 10 års alderen skal en almindelig syn test foregå hos en optiker.

Det er derfor at du som forældre er opmærksom på dit barns syn og bestiller tid hos en øjenlæge, hvis du har mistanke om, at der er noget galt. Det er gratis at besøge en øjenlæge, men der kan være ventetid. Et alternativ alt afhængig af hvor meget det haster, kan være at bestille tid hos en privat øjenklinik. 

More articles