Få professionel hjælp til at male gammelt badekar

19 August 2020 Astrid Pedersen

Er du glad for at være i besiddelse af eget badekar men ked af badekarrets slidte og uhumske fremtoning? Så har du sikkert allerede overvejet at skrotte det gamle badekar. Men her bør du tøve en kende. Det er en langt billigere løsning at få malet det gamle badekar. Og så slipper du for besværet med at skulle ud og købe et nyt.

Kan jeg selv male gammelt badekar?

Maling – eller reemaljering – af badekar er en relativt kompleks procedure som i alle faser kræver såvel håndelag som ekspertise og tålmodighed.

Faktisk minder maling af badekar om autolakering. Og lige som med autolakering er maling af badekar bedst udført af professionelle. Når et badekar skal have renoveret den gamle og slidte emalje skal denne først slibes og renses op. Er der huller, revner eller andre ujævnheder i emaljen skal disse spartles ud således at badekarrets bund og øvrige inderside bliver glat og jævn.

Hernæst slibes og poleres karret indvendig så overfladen bliver ganske ensartet – klar til at modtage grunder og efterfølgende emalje. Den nye emalje, som består af akryl og uretan, påføres ved hjælp af en sprøjte pistol, lige som når din bil bliver lakeret. Dette skal gøres a flere omgange således at det færdige resultatet bliver en tæt, stærk og skinnende emalje.

Selve processen med at rense og male gammelt badekar tager mellem fire og syv timer. Den nye emalje skal så have lov til at hærde i et døgns tid – og så er det badekar ellers klar til at danne rammen om hyggelige og afslappende aftener i afslapningens tegn!

Hvem kan hjælpe mig med maling af badekar?

Søger du et professionelt firma med speciale inden for reemaljering af badekar kan du med fordel kontakte Ny Emalje. På hjemmesiden ny-emalje.dk kan du læse mere om priser på renovering af badekar.

More articles