Få mere lys med nye døre

30 April 2022 Lotte Hindsberg

Syntes du at din bolig er lige lovlig mørk, har du flere muligheder for at få den til at blive lysere. Du kan til at starte med at få malet din bolig i lyse farver og er det ikke nok, kan du få en tømrer eller en glarmester til at gå dine vinduer og døre efter og se om en udskiftning vil være med til at gøre din bolig lysere. 

Får du udskiftet dine døre og vinduer med nye, måske døre med glas vil der komme mere lys ind i din bolig. Det kan også være at du med fordel kan få gjort dine døre større og dermed igen få mere lys ind i dit hjem. Et godt eksempel kunne være, at få et par dobbelte terrassedøre med glas.

Det vil ved siden af at give mere lys også betyde, at du får mere glæde af din have. Du kan se eksempler på døre hos Klarfönster.

Ytterdörrar

En lås – flere døre

En af de ting du skal overveje, samtidig med at du får udskiftet dine døre og måske også dine vinduer, er om du skal have den samme lås i alle dine nye døre eller om du foretrækker, at de har hver deres. Hvis du gerne vil have at der kun er en nøgle der passer til samtlige døre, skal du huske at give din producent besked om at dørene skal have den samme låsecylinder. 

Du bør også overveje den vej dine døre vender. I Danmark vender en dør typisk ind af, men der er flere fordele ved at den vender ud af. Især hvis du har en lille entre. Du skal dog være opmærksom på, om døren vil ramme ind i taget eller tagrenden, når du åbner døren. Du skal også være opmærksom på hvilken side døren sidder, så du ikke skal lukke døren, før du kan tænde lyset.

More articles