Få i hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug

04 March 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Den meget liberale alkoholkultur vi har i Danmark og vores vane med at der skal alkohol på bordet, når der er social samværd, har desværre nogle gange den negative effekt, at man man risikere at ende i et alkoholmisbrug. Hvis man er så uheldig at ende med at have et alkoholmisbrug og har brug for hjælp til at komme ud af misbruget, er der hjælp at hente. Det er muligt at få hjælp på de behandlingsteder, der er rundt omkring i Danmark. Hjælpen er gratis, men kræver at man opgiver sit cpr. nr. da det er din bopælskommune, der skal betale for behandlingen og loven kræver, at de kender dit cpr. nr. Hvis du ikke vil opgive dit cpr. nr. er det stadig muligt at få behandling, men så skal man selv betale.

Et behandlingsforløb

Alt afhængig af hvor voldsomt dit alkoholmisbrug er, kan det være nødvendigt at foretage en gradvis nedtrapning. En krop der har været vant til store mænger alkohol kan gå i chok, hvis man stopper med at give alkohol fra den ene dag til den anden. Der ydes også terapi, hvor der arbejdes med de årsager, der har gjort at du har fået et alkoholmisbrug. Tidligere troede man det var nok at få en misbruger afgiftet og så overlade ham til sig selv. I dag ved man, at det er langt fra nok og det er nødvendigt at arbejde med årsagerne til misbruget.

Ved siden af prøver man også at forberede misbrugeren til tiden, når behandlingen er overstået. En misbruger har brugt en uendelig mængde tid på sit misbrug og den tid skal udfyldes med noget andet. Det er også nødvendig at skifte det gamle netværk ud med et, der ikke består af misbrugere. Der arbejdes på at finde nye interesser og hvis muligt hjælpes der også med jobansøgning eller hvis det er nødvendigt at få søgt førtidspension.

More articles