Få hjælp til at komme af med din stress gennem effektiv terapi

05 April 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Slås du med personlige problematikker, som hidrører fra det psykiske – og har du samtidig svært ved at give slip på visse spændinger i kroppen? Så er der sjældent tale om to forskellige ting. Din krop husker nemlig bedre end du tror. Traumer, følelser og ubehagelige oplevelser lagrer sig i kroppen, selv om du fortrænger dem fra din kognitive bevidsthed. Og hvis du ønsker en gennemgribende forløsning, bør du tage kroppen med på råd i dit terapi forløb.

Hvorfor vælge kropsterapi?

Du skal vælge kropsterapi, hvis du går rundt med en fornemmelse af at have mistet den vigtige kontakt til din krop. Dette sker ofte gennem længere tids kronisk stress, hvor vi presser os selv til det yderste uden at lytte efter kroppens advarsels signaler. Til slut vil kroppen bare opgive at få dig i tale, og lade sig slide indtil den ikke kan mere og er nødt til at sige stop.

Dette er et symptom på, at forbindelsen mellem krop og sind er røget. Og så vil du have svært ved at mærke dig selv og dine egne grænser, hvilket hurtigt kan føre til endnu mere stress, angst eller andre lidelser.

Gennem effektiv kropsterapi genskabes forbindelsen mellem den fysiske og din kognitive bevidsthed. Kroppen er en direkte vej til dit underbevidste sind, og gennem målrettet arbejde med bevægeapparatet, samt effektiv sideløbende samtale og dialog, vil en dygtig kropsterapeut kunne hjælpe dig med at forløse nogle af de spændinger og traumer, som gemmer sig i kroppen hukommelse.

Du kan, med andre ord, komme dybt til bunds i personlige problematikker hvis du tager et redskab så som kropsterapi til hjælp, og derigennem involverer dit fysiske selv i din erkendelses proces.

Du kan få hjælp til kropsterapi i Aalborg hos den dygtige og erfarne krop- og psykoterapeut Birgitte Jørgensen – læs mere på kroppsykoterapeut.dk

More articles