Få en facadedør med god modstand mod vejrets elementer

17 October 2021 Anders Lundtang Hansen

Nu er det jo ikke fordi, at vi i Danmark er ramt af så mange stormer eller orkaner og da slet ikke i den skala, hvor vi er nødt til at barrikaderer vinduer og døre, så der er mindre chancer for, at noget stort løsøre kan ramme indgangspartierne og andet og forårsage skade på dem.

Men derfor er vejret jo stadig omskifteligt herhjemme, og hvor man i mange perioder kan lade være med at åbne ens vinduer – selvom de har godt af at blive brugt – så skal ens facadedøre holde til både at blive brugt, men også holde igen på vejret udefra, så det ikke slipper ind eller påvirker indeklimaet.

Det vil sige, at man både skal have en facadedør, som der er tæt nok og ikke slipper kold luft eller for den sags skyld sne ind, men som der også kan holde modstand igen mod grene, hård vind og andet, når vejret er til den slags.

Facadedøren skal kunne modstå en del

Man skal jo tænke på, at sådan en facadedør både skal kunne fungere til indersiden, der vender ind mod huset, og så skal den anden side holde igen mod ydersiden, om det så er hedebølge, eller der faktisk er optakt til storm derude.

Derfor er sådan en facadedør heller ikke altid ens på ydersiden og indersiden, og man kan som regel heller ikke bare vende den om, hvis man havde lyst til det, for hver sin side er måske lavet til at vende den ene eller den anden vej.

Nogle facadedøre kan dog være lavet på den måde, så der er taget højde for, at man faktisk kan vende den rundt, men det er ikke sikkert.

Så derfor er man nødt til at være sikker på, at man får sig en facadedør, som der både er robust, men som der også er flot at kigge på.

More articles