Få den bedste hjælp til boligkøb hos en erfaren boligadvokat

31 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

Står du for en af de største finansielle beslutninger i dit liv, nemlig et boligkøb? Så bør du sikre dig, at intet er overladt til tilfældighederne. En fejl eller mangel i din dømmekraft kan have fatale konsekvenser for din og for din families økonomi langt ind i fremtiden. Og derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad det er du køber, førend du sætter din underskrift på en købsaftale.

Hvad skal jeg vide inden jeg køber hus eller lejlighed?

Står du med drømmeboligen på hånden, skal du først og fremmest sikre dig, at den købsaftale, du skal til at skrive under på, er forsynet med det, der kaldes for et advokat forbehold.

Et advokat forbehold er en klausul i kontrakten, som kommer dig til gode. Den betyder nemlig, at boligen ved din underskrift på købsaftalen er reserveret til dig i fjorten dage, i løbet af hvilke du kan springe fra handelen igen uden omkostninger.

I disse fjorten dage har du adgang til al relevant dokumentation omkring boligen, som kan indeholde forhold, som kunne påvirke din beslutning om et køb. Det kan for eksempel være budgetter og regnskaber for den ejer eller andels forening, som bestyrer den ejendom, i hvilken drømmelejligheden ligger.

Disse dokumenter kan afsløre tvivlsom drift eller en dårlig økonomi i foreningen, lige som at det vil fremgå, hvis ejendommen er behæftet med tvivlsomme lån. Du vil også kunne se, om der foreligger projekter i fremtiden, som kan medføre en stigning i fælles udgifterne, og dermed i dine ydelser hertil.

Køber du hus, bør du også gennemlæse eventuelle servitutter for området samt lokal planer og forurenings rapporter for at sikre dig, at du ikke køber katten i sækken.

Få hjælp fra en boligadvokat

Dette kan godt være en stor mundfuld for en lægperson – og derfor tilbyder Eboligadvokat at læse al dokumentation igennem for dig samt rådgivning på baggrund af gennemlæsningen. Find en billig boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles